Nieuws | 18 oktober 2024
Van droom naar werkelijkheid

Wat is er de afgelopen maanden veel gebeurd. Met de plaatsing van het speeltoestel in de voorburcht, zijn de werkzaamheden dan echt klaar. Wat een feestje! 

Sinds de laatste update op de website heeft het park een flinke transformatie doorgemaakt. Dat is vooral op de luchtfoto's heel goed te zien. 

DJI 20240920130530 0048 D klein

Schermafbeelding 2024 09 21 klein

Half april is het drainagesysteem aangelegd. Het verschil was al snel goed merkbaar! Van een gracht die onderwater stond, naar een mooi grasveld waar weer gevoetbald kan worden en evenementen kunnen plaatsvinden. 

20240731 124855

Voor de zomervakantie zijn de hekken rondom het binnenste gedeelte van het park verwijderd. Wat een geweldig moment was dat. Opeens was het hele park toegankelijk en konden mensen op ontdekkingstocht. Er zijn kinderen die proberen bovenin de Hoofdburcht te komen. Het kan niet onbenoemd blijven dat helaas de spiegels in de Hoofdburcht al behoorlijk zijn bekrast, zelfs nog voordat de hekken weg waren. Er wordt gekeken hoe dit hersteld kan worden. 

20240830 091710

In augustus is de brug afgerond die de verbinding vormt tussen de scholen en het park. Van twee brughoofden zagen we langzaam een echte brug ontstaan. 

speeltoestel220241018 154956

De laatste grote stap in de herinrichting is de plaatsing van het speeltoestel. Afgelopen week was het eindelijk zover: het speeltoestel was klaar. Met het heerlijke herfstweer werd er al vol op gebruik van gemaakt. Op de bankjes in de voorburcht is het, zeker met zo'n zonnetje, heerlijk zitten terwijl de kinderen op ontdekkingstocht gaan. Het is een geweldig gezicht om zoveel kinderen te zien spelen! 

De werkzaamheden in het park zijn met de plaatsing van het speeltoestel in de voorburcht afgerond. Het groenbeheer krijgt komende maanden nog aandacht en verder moet het park vooral aansterken. Ondertussen wordt gewerkt aan de opening die in het voorjaar van 2025 zal plaatsvinden. De eerste gesprekken hierover staan al gepland en we zijn blij dat wijkbewoners hebben aangeboden om hierover mee te denken en mee te helpen. Zo gaan we samen van Voorst tot Verder! 

Foto's: Paul de Kort en Stichting Stinspark